Gynekologické výtoky
Gynekologické výtoky – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Většinou se jedná o důsledek zánětlivé reakce bakteriálního původu. Častou příčinou bývají např. bakterie Candida albicans, plísně, chlamydie, mycoplasma, streptokok aj.
V některých případech mohou zánět způsobit i některá antibiotika nebo hormonální antikoncepce. Náchylnější k jeho vzniku jsou ženy s diabetes, s oslabenou imunitou a také s hormonální nerovnováhou. Záněty se často objevují v těhotenství nebo v průběhu menopauzy.
Výtoky bývají mléčně bílé, žluté nebo i nazelenalé barvy a v některých případech i nepříjemně zapáchají.
Gynekologické výtoky – Psychosomatický popis
Vagina, které je s gynekologickými výtoky spojena představuje ženský princip. Jedná se místo, kde se spojuje mužská a ženská energie. Gynekologické výtoky jsou z tohoto pohledu komunikačním nástrojem, který nutí ženu zamyslet se nad svým sexuálním životem popř. nad partnerem (či partnery), kteří patří do jejího života.
Žena postižená gynekologickými výtoky by si měla položit následující otázky:
- Jsem spokojena ve svém partnerském/sexuálním životě?
- Netoužím po změně, či po větším naplnění mého ženského principu?
- Čeho se mé tělo chce přeneseně zbavit pomocí gynekologických výtoků?
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí).
Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
O autorovi
Radek Moravec