Koronární trombóza

Céva se sníženou průchodností
Koronární trombóza – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Trombóze je definována jako srážení krve uvnitř cév. V tepnách má za následek nedokrevnost (ischemii) dané oblasti, v žilách zhoršuje odtok krve (venostázu) a může být zdrojem vmetku (embolu). K jejímu vzniku přispívá poškození cévní stěny (zánětem, aterosklerózou), vyšší srážlivost krve a snížená rychlost průtoku. Trombóza koronární tepny srdce, vznikající na stěně již poškozené aterosklerózou, je nejčastější příčinou akutního infarktu myokardu. Trombóza hlubokých žil dolních končetin spojená s jejich zánětem může být příčinou embolie plic.
Koronární trombóza – Psychosomatický popis
Z psychosomatického pohledu může vznik trombózy značit zablokování radosti ze života.
Lidská bytost postižena koronární trombózou by si měla položit následující otázky:
- Co mi brání prožívat radost ze života?
- Proč nemohu být šťastný/á?
- Trombóza nohou – Nemám pocit, že řeším celý život jen samé problémy?
You have Successfully Subscribed!
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí).
Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
O autorovi
Radek Moravec