Ledvinové kameny (nefrolitiáza)
Ledvinové kameny (nefrolitiáza) – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Tvorba a přítomnost kamenů v ledvinách je zapříčiněna dosažením tak vysoké koncentrace zdrojové látky (většinou anorganického vápníku), která vede ke krystalizaci a vytváření pevných útvarů v ledvinách tzn. kamenů. Někdy jsou bezpříznakové. Mohou však vést k zablokování vývodových močových cest s následnou ledvinovou kolikou. Rizikovým faktorem může být nízký příjem tekutin.
Ledvinové kameny (nefrolitiáza) – Psychosomatický popis
Existence ledvinových kamenů může souviset s negativními myšlenkami, kdy vyčítáme sami sobě, že jsme nebyli obezřetní vůči osobám, u nichž máme pocit, že mají /měli možnost nám ublížit či nás dokonce zničit.
Lidská bytost postižena ledvinovými kameny by si měla položit následující otázky:
- Nechoval/ a jsem negativní myšlenky vůči někomu, kdo byl pro mne autoritou a kdo mne mohl uškodit nebo zničit?
- Neprožíval/a jsem delší dobu období strachu, že budu vyloučen/a, zabit/a, zničen/a nebo sesazen/a?
You have Successfully Subscribed!
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
O autorovi
Radek Moravec