Lupénka (Psoriáza)
Lupénka (Psoriáza) – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Chronické kožní onemocnění s poruchou rohovění povrchových vrstev kůže. Projevuje se (zejména v počátku svědivým) výsevem drobných červených pupínků, které později splývají ve větší ložiska pokrytá stříbřitými šupinami. Tyto projevy mohou mít různou velikost i tvar. Často se projevuje v okolí loktů, kolen, ale může být i ve vlasaté části hlavy.
Lupénka (Psoriáza) – Psychosomatický popis
Lupénka bývá spojena s city souvisejícími s odloučením nebo pocitem viny nebo bezmoci.
Lidská bytost postižena lupénkou by si měla položit následující otázky:
- Lupénka na kůži hlavy – Nezažil/a jsem konflikt, kdy jsem se cítila odmítnutý/á, ponížený/á a vyloučený/á ze svého „klanu“?
- Lupénka na loktech – Nezdráhám se vydat novým směrem?
- Lupénka na nohou – Necítím vinu, že žiji daleko od někoho, kdo měl ke mně velmi silnou vazbu?
- Lupénka v podpaží – Necítím vinu, že jsem dostatečně nepodpořil/a někoho, kdo mně potřeboval?
- Lupénka na tvářích – Necítím se neakceptován/a okolím?
- Lupénka v tříslech – Neodloučil mě nějaký sexuální konflikt od někoho, koho jsem miloval/a?
- Lupénka v záhybech kůže pod koleny – Nemám pocit, že se celý život snažím vyhovět očekávání druhých?
You have Successfully Subscribed!
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
O autorovi
Radek Moravec