Parodontóza (Paradentóza)
Parodontóza (Paradentóza) – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Jedná se o chronické onemocnění závěsného aparátu zubu, dásně a kostního lůžka. Vznikají parodontální choboty zasahující pod dásně podél zubního krčku až ke kořenu. Dochází k úbytku tkání, následné viklavosti zubů a jejich putování, může dojít až k jejich ztrátě. Zpočátku nebývají přítomny známky zánětu, ten se však později může objevit.
Parodontóza (Paradentóza) -Psychosomatický popis
Obecně se problémy se zuby pojí se strachem z výsledků, k nimž vede rozhodnutí, které musíme učinit, nebo záměr, který máme uskutečnit.
Lidská bytost, trpící paradontózou by si měla položit následující otázky:
- Nehryžou mne pochybnosti, pokud jde o můj partnerský vztah, můj osobní úspěch nebo zaměstnání?
- Nemám vedle sebe někoho, kdo mě nutí, abych sám/a o sobě neustále pochybovala, takže se bojím přijímat rozhodnutí z obavy, že se budu mýlit?
You have Successfully Subscribed!
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
O autorovi
Radek Moravec