Peritonitida (Peritonitis)

Zánět pohrudnice – peritonitida
Peritonitida (Peritonitis) – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Jedná se o zánět pobřišnice. Závažné zánětlivé onemocnění, druh náhlé příhody břišní. Často vzniká jako komplikace a následek jiného zánětu v dutině břišní jako např. zánět slepého střeva (apendicitida). Projevuje se trvalou bolestí břicha zhoršující se pohybem a zakašláním, prknovitým stažením břišních svalů a zástavou střevní činnosti. Vzniká celkový těžký stav s horečkou až šokem.
Peritonitida (Peritonitis) – Psychosomatický popis
Často bývá spojena s panickým strachem, ohrožením života nebo jednotlivých orgánů.
Lidská bytost postižená peritonitidou by si měla položit následující otázky:
- Neprožil/a jsem před peritonitidou situaci, jež ve mně vzbudila velký hněv?
- Nezažil/a jsem při tomto onemocnění v určitou chvíli panický strach z toho, co se mi děje v břiše?
- Netrpím přílišným strachem ze smrti?
You have Successfully Subscribed!
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
O autorovi
Radek Moravec