Revmatické nemoci
Revmatické nemoci – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Skupina nechirurgických onemocnění pohybového aparátu (kloubů) páteře, svalů, šlach) různého původu a projevů. V širším smyslu se mezi revmatické nemoci řadí:
- revmatiodní artritida
- Bechtěrevova nemoc,
- revmatická horečka,
- záněty kloubů při jiných chorobách,
- systémové nemoci SLE
- Reiterův syndrom,
- Feltyho sndrom,
- Stillova nemoc,
- dna,
- artróza aj.
Jejich hlavním projevem je bolest s různě těžkým poškozením funkce a omezením hybnosti.
Revmatické nemoci – Psychosomatický popis
Tento druh obtíží souvisí s touhou po dokonalosti, která bude „odměněna“ láskou okolí. Dále může být spojeno s nízkým sebevědomím souvisejícím se skutečností, že nedokážeme dosáhnout nejlepších vytoužených výsledků. U dětí může být spojeno se strachem z budoucnosti, který je na ně přenášet se sdělovacích prostředků a jejich bezprostředního okolí.
Lidská bytost postižená revmatickými nemocemi by si měla položit následující otázky:
- Nevyžadoval/a jsem po sobě dokonalost, neboť jsem byl/a přesvědčená, že jinak mne nebude mít mé okolo rádo?
- Neztrácel/a jsem sebevědomí, protože se mi nedaří/nedařilo dosahovat těch nejlepších výsledků?
- U dětí – Neobává se dítě své budoucnosti?
You have Successfully Subscribed!
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
O autorovi
Radek Moravec