Srdeční potíže
Srdeční potíže – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Z pohledu moderní medicíny se jedná o soubor několika samostatných onemocnění, mezi které řadíme např.:
- Anginu pectoris,
- Infarkt myokardu – odumření části srdeční svaloviny způsobené přerušením krevního zásobení,
- Obstrukce (zacpání) duté žíly.
Srdeční potíže – Psychosomatický popis
Srdce představuje naši motivaci žít. Problémy srdce se týkají úsilí, které vynakládáme, abychom žili a abychom bránili to, co nám leží na srdci tzn. na čem nám záleží. Jakékoli emoce nepůsobí na našeho srdce blahodárně. Vždy když prožíváme nějakou emoci, blokujeme energii v oblasti srdeční pleteně (kde je centrum emocí). Tato blokáda snižuje energii, kterou náš organismus potřebuje k přežití a právě v tu chvíli přispěchá srdce na pomoc a čerpá o to rychleji, jen aby energie kolovala.
Lidská bytost postižena srdečními obtížemi by si měla položit následující otázky:
- Angina Pectoris – Neztratil/a jsem něco, co představovalo moje teritorium, na čem mi záleželo?
- Angina Pectoris – Nebojím se, že ztratím něco, co představuje moje teritorium, na čem mi záleží?
- Angina Pectoris – Nepůsobí mi potíže přijmout nějakou ztrátu např. odchod do důchodu?
- Angina Pectoris – Nemám pocit, že mne někdo v mém okolí připravuje o mou energii?
- Infarkt myokardu – Nesnažil/a jsem se uchovat nebo získat něco, na čem mi záleží, až jsem zanedbával/a své zdraví?
- Obstrukce duté žíly – Netrpím pocitem, že musím celý život čelit nějakým nesnázím a nyní již nemohu dál?
You have Successfully Subscribed!
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
O autorovi
Radek Moravec