Výhřez (Prolaps)

Výhřez meziobratlové ploténky
Výhřez (Prolaps) – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Jedná se o vyhřeznutí či vysunutí určitého orgánu nebo jeho části směrem dolů nebo ven, obvykle jako důsledek ochabnutí jeho podpůrného aparátu.
Typické jsou výhřezy:
- hemoroidů,
- dělohy,
- meziobratlové ploténky,
- mitrální chlopně (v srdci).
Výhřez (Prolaps) – Psychosomatický popis
Obecně lze říci, že jakýkoli výhřez souvisí se snahou postižené bytosti s něčím skoncovat. Nápovědou, co konkrétně ukončit, můžeme najít v souvislostí s postiženým orgánem.
Lidská bytost postižená výhřezem by si měla položit následující otázky:
- Prolaps hemoroidů – Není čas zbavit se nějaké aktivity či situace, do které se již dlouhodobě nutím, a která mi nedělá dobře?
- Prolaps dělohy – Nezvažuji ukončit nějaký sexuální vztah?
- Prolaps meziobratlové ploténky – Nejsem ve finanční tísni?
- Prolaps meziobratlové ploténky – Nebojím se vydat se za tím, po čem toužím?
- Mitrální chlopně – Nevěnuji přílišné úsilí udržení někoho/něčeho, kdo/co je mi blízký/é?
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
O autorovi
Radek Moravec