Zánět žil (Flebitida)

Průchod krve žílou
Zánět žil (Flebitida) – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Flebitida nebo flebotrombóza. Zánět hlubokých žil, nejčastěji na dolních končetinách nebo v pánvi, spojený se vznikem sraženiny viz též koronární trombóza. Vzniká častěji u ležících osob, které trpí křečovými žilami. , u obézních, po operacích či porodu, u kardiaků, osob po mozkové příhodě či s nádorem.
Zánět žil (Flebitida) – Psychosomatický popis
Toto onemocnění může naznačovat, že nedokážeme překonat své nesnáze nebo, že zažíváme jedno zklamání za druhým, takže si blokujeme veškerou radost.
Lidská bytost postižena zánětem žil by si měla položit následující otázky:
- Netrávím svůj život pouze řešením problémů?
- Neprožívám plno zklamání nebo frustrací ze strany svého partnera nebo lidí, kteří jsou pro mne důležití?
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
O autorovi
Radek Moravec