Zápach z úst (Halitóza)

Žena trpící zápachem z úst
Zápach z úst (Halitóza) – Obecný popis
Je většinou způsoben kvašením a zahníváním odpadu z potravin, který zůstal v těle. Špatný stav chrupu a tzv. infekce tkání bývají jen doprovodnými jevy nikoli prvotní příčinnou. V případě těchto obtíží je nutná detoxikace organismu se zaměřením na zažívací ústrojí a následné nastavení harmonické stravy + případná úprava stravovacích návyků.
Zápach z úst (Halitóza) -Psychosomatický popis
Zápach z úst může být vedle ostatních zdravotních problémů způsoben potlačeným hněvem nebo nenávistnými myšlenkami. Dále může být spojován s hlubokým pocitem nespravedlnosti, kterou nedokážeme za žádnou cenu změnit, ale díky níž pociťujeme velký hněv.
Lidská bytost postižena zánětem z úst by si měla položit následující otázky:
- Nepociťuji hněv související se situací, kterou nemohu změnit?
- Nepociťuji hněv vůči někomu, před nímž raději mlčím, abych neřekl/a příliš?
- Nepřemítám stále o smutku, o zklamání nebo výčitkách, které si dělám?
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
O autorovi
Radek Moravec