Impotence
Impotence – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Potíže v pohlavním životě. V běžném smyslu zahrnuje neschopnost soulože. Rozdělujeme erektivní impotenci a impotenci v širším slova smyslu tzn. doplněnou o neplodnost.
Erektivní impotence je neschopnost dosáhnout ztopoření pohlavního údu, dostatečného k provedení pohlavního styku. Značná část těchto obtíží je podmíněna psychickými vlivy, přičemž každé další selhání jen zhoršuje celkové cítění postiženého.
Impotence – Psychosomatický popis
Erektivní impotence může nastat když:
- muž nahlíží na svou partnerku jako na matku (snažil se klást odpor své matce, jako se ho nyní snaží klást své ženě);
- muž chová zášť ke své bývalé sexuální partnerce, protože ho opustila nebo podvedla;
- se muž cítí ponížen v sexuální oblasti.
Lidská bytost postižena impotencí by si měla položit následující otázky:
- Nechovám stále zášť vůči své bývalé sexuální partnerce?
- Necítím vinu, že s novou sexuální partnerkou zažívám rozkoš?
- Necítím se blokován v sexuální oblasti?
You have Successfully Subscribed!
Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme. Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv:
- Při výběru konkrétní šťávy je nutné vzít v úvahu případné alergie konzumenta stejně jako neslučitelnost dílčích ingrediencí s jakoukoli jinou terapií tzn. například s užívanými léky
- Ideální je konzumovat čerstvě vymačkané šťávy - tzn. do 15 min. od odšťavnění
- Doporučuji používat k výrobě šťáv ovoce a zeleninu v BIO kvalitě
- Pro přípravu šťávy doporučuji využít pomaloběžný šnekový odšťavňovač. Je samozřejmě možné použít i odstředivý - v takové případě je však žádoucí zvýšit doporučené množství ingrediencí o 50%.
- Doporučené celkové denní množství ovocných a zeleninových šťáv je 1- 1,5 l
- Odstup o příjmu jiných potravin:
- minimální odstup konzumace šťávy po jídle je 1 hod.
- minimální odstup konzumace šťávy před jídlem je 30 min.
Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí).
O autorovi
Radek Moravec
Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).