Malárie
Malárie – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Malárie je infekční parazitární onemocnění způsobené prvokem Plasmodium. Vyskytuje se v tropických a subtropických oblastech. Plasmodium prodělává část svého životního cyklu v samičce komára rodu (Anopheles), která je přenáší na člověka (kousnutím). V lidském těle se parazit vyvíjí v játrech zejména červených krvinkách, které se jeho působením rozpadají. Inkubační doba 10 dnů až několik měsíců. Klasickým příznakem je zimnice a vysoká horečka. Plasmodia mohou přežívat v játrech a onemocnění se může vracet.
Malárie – Psychosomatický popis
Vzhledem ke skutečnosti, že v postižených oblastech není většina bytostí touto nemocí nakažena je nutné položit si otázku, zda nemůže např. strach z infekce zapříčinit vyšší pravděpodobnost samotné nákazy. Dále může být příčinou pocit, že jsme pod kontrolou osoby nebo systému, které nám otravují život.
Lidská bytost postižena malárií by si měla položit následující otázky:
- Necítím se zajatce nezdravého prostředí?
- Necítím se ovládán nějakým systémem nebo osobou, jež omezují mou svobodu?
You have Successfully Subscribed!
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
O autorovi
Radek Moravec