Maltská horečka
Maltská horečka – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Typ brucelózy. Onemocnění dobytka, které se může přenést na člověka mlékem nebo přímým kontaktem. Probíhá chronicky s horečkami, intenzivním pocením a postižením vnitřních orgánů. Lidské tělo se těmito způsoby (horečkou a pocením) snaží zbavit nežádoucího návštěvníka tzn. cizích bakterií.
Maltská horečka – Psychosomatický popis
Jakékoli projevy horečky v našem těle mohou souviset s existencí hněvu, který v sobě máme.
Lidská bytost postižena maltskou horečkou by si měla položit následující otázky:
- Nezažil/a jsem něco, co ve mně vzbudilo hněv, který jsem nemohl/a projevit?
- Nesetkla/a jsem se v nedávné době s nějakým druhem dobytka?
- Nepil/a jsem v nedávné době kravské mléko z nějakého nového zdroje?
You have Successfully Subscribed!
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
O autorovi
Radek Moravec