Nádory
Nádory – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Patologický útvar tvořený tkání, jejíž růst se vymkl kontrole organismu a roste na něm nezávisle. Maligní (zhoubný) nádor při svém růstu ničí okolní tkáně, zakládá dceřiná ložiska (metastázy) a má celkové účinky na organismus. Benigní (nezhoubný) nádor roste ohraničeně a metastázy nezakládá. Může však utlačovat okolní struktury. Uzdravení z rakoviny podle alopatického lékařství se dosáhne zničením tzv. „maligních“ buněk.
Nádory – Psychosomatický popis
Tělo se k tvorbě rakovinných buněk uchyluje za zvláštních podmínek. Tvorba těchto buněk může být spojena s výrazným šokem nebo intenzivním emocionálním rozrušením. Dále pak je možnou příčinou oživení starých nevyřešených emocí, které jsme intenzivně prožívali, často v osamění, kdy jsme neviděli cestu k řešení. Emocionální otřes znásobený účinkem odezvy pak vede k výraznější buněčné poruše. Uzdravení z rakoviny podle psychosomatické medicíny se dosáhne odhalením konfliktu, který byl příčinou, hledáním a aplikací vhodného řešení.
Lidská bytost, které je postižena nádorem by si měla položit následující otázky:
- Jaký citový prožitek jsem zažil/a před objevením nádoru?
You have Successfully Subscribed!
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí).
Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
O autorovi
Radek Moravec