Neuralgie

Nervová buňka
Neuralgie – Popis z pohledu moderní/ západní medicíny
Krutá, akutní, intenzivní bolest pociťovaná v průběhu nervu. Nejznámější je bolest v oblasti trojklanného nervu v obličeji. Podle některý autorů jsou obtíže s neuralgiíí důsledkem nedostatečného vyživování daného nervu.
Neuralgie – Psychosomatický popis
Neuralgii většinou vyvolává hněv spojený s frustrací, hluboké zklamání nebo strach vedou k zablokování energie.
Lidská bytost, které trpí neuralgií by si měla položit následující otázky:
- Jaký strach nebo frustrace mi blokují energii?
- Neuralgie trojklanného nervu – Necítím neklid kvůli těm, které miluji?
- Neuralgie trojklanného nervu – Nebojím se, že neuspějí, že proadnou nebo, že budou trpět?
- Neuralgie trojklanného nervu – Nebojím se, co řeknu druzí, když některé z mých dětí neuspěje?
You have Successfully Subscribed!
Obecná doporučení ke konzumaci šťáv: Množství ingrediencí na níže uvedených kartičkách odpovídá přípravě 1 porce šťávy - výsledné množství šťávy je pak přibližně 3 dcl (záleží samozřejmě na výtěžnosti konkrétních ingrediencí). Poradce, terapeut a léčitel celostní medicíny. V rámci své praxe využívá účinků Autopatie, Detoxikace organismu a Dietetiky. Své poradny má v Praze a Běšinech (okres Klatovy).Doporučené čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Důvodem účinnosti čerstvě vymačkaných šťáv je vysoký obsah pro život nezbytných látek, kterými jsou zejména: vitamíny, minerály a hlavně enzymy. Enzymy jsou citlivé na teplotu vyšší než 45 °C a při teplotě 54 °C většina z nich zaniká. Z tohoto důvodu je není možné přijmout v jakékoli stravě, která byla tepelně upravena nad tuto hranici. Konzumací tohoto potravinového doplňku se riziku zániku enzymů úplně vyhneme.
Účinnost šťáv je umocněna faktem, že k jejich trávení dochází řádově rychleji než je tomu u pevné (tuhé) stravy. Efektivita trávení ovoce a zeleniny v pevném stavu je 17 % a trávení trvá 3-5 hodin. Odstraněním vlákniny a vypitím šťávy zvýšíme efektivitu trávení na 68 % a dobu trávení zkrátíme na 10-15 minut. Jinými slovy to znamená, že ze šťávy získáte až 68 % vitamínů, zatímco z celých plodů jen 17 %.
O autorovi
Radek Moravec